Recepti

Recepti

Kajmak kejk

Sastojci:

 

Kora:

 

 

Fil:

  • 300 g šećera
  • 20 g želatina u prahu
  • 500 g mladog neslanog kajmaka
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 štapić burbon vanile

 

Glazura:

 

Dekoracija:

 

Priprema:

Ugrejati mleko. Izgnječiti margarin i dodati mleveni keks, pomešati i dodati mleko sve sjediniti i dodati karamel vanilu. Rasporediti na dno okruglog kalupa sa obručem. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.


U kajmak dodati šećer i razmutiti mikserom. Želatin potopiti sa malo vode i ostaviti da nabubri, potom otopiti u mikrotalasnoj. U posudu sa kajmakom dodati slatku pavlaku, srž burbon vanila štapića, otopljen želatin i sve dobro izmutiti. Preliti ravnomerno preko kore od keksa i ostaviti da se ohladi.


Pavlaku zagrejati. Pripremiti želatin na isti način kao i za fil. Čokoladu iseckati i staviti u posudu, preliti vrelom pavlakom, dodati otopljen želatin i sve izmešati u kompaktnu glatku masu. Ostaviti nekoliko minuta da se prohladi, zatim preliti preko kajmak fila.


Tortu dobro ohladiti pa izvaditi iz obruča. Ukrasiti čoko hercom i lešnicima.

 

Recept priredio Gastronomad

 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:   100g Pionir čokolade za jelo i kuvanje , 80g margarina, 2-3 kapi ulja.   Priprema: Margarin zagrejte u posudi do vrenja, zatim skinite sa...
Sastojci:   Korica:   300g  Pionir mlevenog keksa 100g istopljenog putera 2 kašike prah šećera 125g putera   ...
Sastojci:   Kora:   4 jajeta 4 kašike šećera 4 kašike tople vode 4 kašike brašna 2 kašike...